Ik ben zuster Simone Aryo en wil graag mijn getuigenis met jullie delen.

God doet alles mede werken ten goede.

In 2009 ben ik gestart met de opleiding tot HBO-verpleegkundige. Ik ben iemand die altijd heel actief is geweest in de kerk. Ik was meer bezig met mijn taken in de kerk dan studeren.

Door omstandigheden hebben we de kerk, waar we eerder bij waren aangesloten, moeten verlaten. Ik was teleurgesteld. Ik verweet het mezelf dat ik zoveel tijd had gestoken in allerlei dingen doen in de kerk. Nu was er een situatie waarbij we de kerk moesten verlaten. Dagen en maanden maalde het in mijn hoofd. Hoe ik nou zo dom was geweest om zoveel te doen voor de kerk. En nu sta ik met lege handen.

Ik begon te bidden en zocht troost bij God. Heb mijn opleiding opgepakt en ben serieus gaan studeren. In januari 2022 ben ik afgestudeerd van een studie die ik tien jaar terug ben gestart. Tijdens het afstuderen vond ik meteen een baan die past bij mijn afstudeeronderzoek.

Ik kijk nu terug met een dankbaar hart, en zie hoe God de situatie ten goede heeft gekeerd voor mij. Als ik eerder was afgestudeerd, had ik nu een diploma gehad die niet voldoet aan de nieuwe eisen. De oude HBO-Verpleegkundige was niveau 5. Ik ben afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige niveau 6.  De opleiding is nu heel anders. Was ik eerder afgestudeerd, dan had ik een heel ander onderwerp gekozen en had ik de baan als Telenurse gemist.

Ik heb uit deze situatie geleerd dat God ons niet vergeet. Hij ziet alles. We moeten hem trouw dienen en blijven investeren in Zijn Koninkrijk. Wanneer we ons verlustigen in de Here, dan zal Hij ons geven de wensen van ons hart. Ik wilde een baan hebben, waardoor ik in staat ben om meer tijd door te brengen met mijn kinderen. In mijn functie als Telenurse ben ik vrij om veel zelf in te vullen. Ik mag zelf beslissen of ik vanuit thuis of vanuit het ziekenhuis werk. Ik ben ook vrij om in te delen wanneer ik werk.

GOD IS GOED!

Leave a Reply